Hulp bij gokverslaving

Veel Nederlanders gaan wel eens naar het casino, doen mee aan de lotto of kopen een staatslot, dan is er nog helemaal geen sprake van een gokverslaving. Maar wat doe je als het gokken niet meer leuk is, je in de problemen raakt en je niet meer kunt stoppen? Waar vind je in Nederland hulp bij gokverslaving?

Allereerst is het belangrijk om te weten wanneer je een gokverslaving hebt. Wanneer je niet meer kunt stoppen met spelen en je verliezen elke keer goed wilt maken is er duidelijk sprake van het gedrag van een verslaafde. Maar ook als je je vrienden, je werk en jezelf gaat verwaarlozen en je de gokkast belangrijker vindt dan de afspraken die je maakt, moet je je zorgen gaan maken.

Verschillende instanties waar je kunt aankloppen

In Nederland zijn er meerdere instanties waar je aan kunt kloppen wanneer je denkt verslaafd te zijn. Allereerst kun je natuurlijk terecht bij je huisarts. Hij of zij kan je dan doorverwijzen naar een gespecialiseerde stichting die je helpt bij je problemen.

Wil je niet naar je huisarts of de GGZ dan kun je voor je gokverslaving ook terecht bij bijvoorbeeld de Stichting Anonieme Gokkers Omgeving Gokkers (AGOG). Zij kunnen zowel de gokker helpen via zelfhulpgroepen als de partner of ouders van de gokker. Want ook zij lijden onder het gedrag van de gokverslaafde.

Heb je het idee dat je er met een zelfhulpgroep alleen niet gaat komen, dan kun je ook terecht bij de bekende Jellinek kliniek. Zij kunnen je met professionals verder helpen bij je gokverslaving. Er wordt een intensieve begeleiding gegeven en bieden ook hulp bij andere verslavingen.

De Privé kliniek van Solutions is een private instelling voor verslavingszorg waar je onder meer terecht kunt voor je gokverslaving maar ook voor alcohol- en drugsverslaving. Het 12 stappen model van deze kliniek helpt je om je gokverslaving de baas te worden en weer het leven te leiden dat je verdiend.

Mocht je het idee hebben om de aanpak van je gokverslaving zelf te doen, zonder hulp van een instantie, dan kan dat natuurlijk ook. Op de site van Gokken de baas krijg je online hulp en kun je bijvoorbeeld op het forum met anderen praten.

Conclusie

Als je dus het idee hebt dat het gokken bij jou de spuigaten uit loopt en je echt in de problemen raakt, kijk dan eens bij bovenstaande instanties. Maar via internet zijn er uiteraard nog veel meer mogelijkheden te vinden, dus zoek de behandeling die het beste bij jou past. Het is in ieder geval belangrijk er iets aan te doen en zo de grip op je leven weer terug te krijgen.